dijous, 8 de març de 2018

APTUME - Associació pel lloguer turístic de Menorca

Ja pots fer-te soci! Fes click i COL·LABORA

Després de la reunió del passat 27 de febrer amb la presidenta del CIMe i donat que la seva postura és clara envers la zonificació que es planteja basada en criteris de prohibició, crec que hem d’intentar de totes les maneres possibles que l’activitat de lloguer turístic es reguli d’una manera digne. Per això és necessària la creació d’APTUME (Associació pel lloguer turístic de Menorca).

Notícia IB3 Ràdio a l'informatiu migdia del 09-03-2018
Atès que les normatives i lleis turístiques son d’àmbit autonòmic i insular, les finalitats de l’associació que es recolliran en els seus estatuts seran:

1- Aconseguir una normativa del lloguer turístic a Menorca basada en la regulació per tal que qualsevol propietari particular pugui realitzar lloguer turístic directament o a través d’alguna empresa que gestioni les seves propietats, sota els criteris de qualitat, seguretat i tributació que estableixi la normativa.

2- Que aquesta normativa estableixi una regulació que garanteixi la convivència entre el lloguer turístic, el lloguer de temporada, el lloguer de llarga durada i els residents.

3- Que s’apliquin mesures en tots els àmbits i no només mesures basades en la prohibició i restricció de la normativa turística als propietaris particulars d’habitatges, per tal aconseguir un model on aquesta convivència sigui equilibrada.

4- Aconseguir que el lloguer turístic esdevingui un referent de qualitat, excel·lència i convivència i que aquesta imatge es projecti com a model de sostenibilitat i motor econòmic per a l’illa de Menorca, basat en un millor repartiment dels beneficis que genera el turisme.

Per aconseguir aquestes finalitats, es desenvoluparan les activitats següents:

1- Activitats relacionades en la divulgació de la Llei Turística en vigor i de les modificacions proposades per les diferents forces polítiques d’àmbit insular i autonòmic.

2- Activitats per fomentar el model de convivència entre turistes i residents.

3- Activitats per tal que s’assoleixin els nivells i es compleixin les normes en quan a qualitat, seguretat i tributació. Generar models que incrementin l’establert en la normativa per tal d’aconseguir un major nivell de qualitat i seguretat en l’activitat del lloguer turístic amb l’objectiu d’aconseguir que el lloguer turístic de Menorca sigui un referent d’excel·lència en el sector.

4- Aquestes activitats es realitzaran a través d’accions de comunicació, reunió, informació, actes públics, seminaris, cursos, pàgines web, xarxes socials i qualsevol altre tipus d’accions que serveixin per arribar a donar a conèixer les finalitats i activitats de l’associació envers el lloguer turístic a Menorca.

Per tant, si creus que d’un vegada per totes propietaris i ciutadans de Menorca ens hem d’unir envers aquest tema, si creus que aquesta activitat s’ha de regular de forma que la normativa no es basi en prohibicions i vols formar part d’aquesta associació de manera activa en la seva creació, visita la web www.aptume.com o escriu un correu a info@aptume.com

Si creus que aquesta associació és necessària i en vols formar part com a soci també et pots posar en contacte i tan bon punt s’hagin realitzat els tràmits oportuns sereu informats de com fer-vos socis per ajudar a defensar el que creiem just en matèria de lloguer turístic així com el seu encaix dins de la societat menorquina.

APTUME no es concep com a associació substitutòria d'APTUR-Balears sinó com a complement de la mateixa i amb el propòsit de plena col·laboració i per això es pretén ratificar aquest acord de col·laboració per ambdues partsDonat que hi ha certs aspectes que es regulen sota àmbit insular com és la zonificació i les tipologies d’habitatges és indispensable una associació com aquesta per tal que es defensin els interessos dels propietaris i ciutadans menorquins que creuen que aquest és un tema de vital importància per la convivència, economia i benestar de Menorca.

  
Col·labora en la creació d'APTUME i fes-te'n soci!
Cap comentari:

Publica un comentari